Anasayfa Medya Blog İstanbul Mobilya Fuarı Sona Erdi

İstanbul Mobilya Fuarı Sona Erdi

Avrupa’nın en büyük mobilya fuarı olan İstanbul Mobilya Fuarı sona erdi. Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi ile İstanbul Fuar Merkezi'nde 25-31 Ocak tarihlerinde eş zamanlı yapılan fuara 825'ten fazla firma ve üç bin marka katıldı.

150’den fazla ülkeden on binlerce sektör temsilcisinin katıldığı fuarda özellikle ABD, Almanya, İngiltere, Fransa ve Belçika gibi ülkeler başta olmak üzere çok sayıda ülke ile ticari ilişkiler tesis edildi. MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, İstanbul Mobilya Fuarı'nda 3 milyar dolarlık ihracat altyapısı kurmayı hedeflediklerini, böylece katma değerli pazarlarda büyüyerek, ihracatı, üretim kapasitesini ve sektörün dünyadaki ayak izini artırdıklarını söyledi.

"Dünya Mobilya Sektörü Rotasını Türkiye’ye Çevirecek "

IIFF 2022 İstanbul Mobilya Fuarı sayesinde dünya mobilya sektörünün rotasını Türkiye'ye çevireceğinin altını çizen Güleç, "Bu fuar, Türk firmalarının tasarım, teknoloji ve kalite sürelerindeki başarısını göstermek için de çok iyi bir fırsat oldu. Fuar sayesinde yurt dışı ihracat anlaşmaları ile birlikte 6 milyar dolarlık ihracat hedefimizi fazlasıyla aşacağımızı tahmin ediyorum." Dedi.

Mobilyada En Yeni Trendler Görücüye Çıktı

Koltuk takımından yemek odası takımına, yatak odası takımından genç odasına kadar mobilya sektöründeki 2022 trendlerinin görücüye çıktığı fuarda modeller katılımcılar tarafından büyük bir beğeni kazandı. Modern tarzdaki çizgilerin ön plana çıktığı fuarda konfor ve kalite de ağırlığını iyice hissettirdi.